Overený profil na Pintereste: Ako získať populárnu „✓”?

Overený profil na Pintereste, podobne ako napríklad na Instagrame, vzbudzuje u používateľov dôveryhodnosť a odlišuje oficiálne účty od osobných a fanúšikovských. Navyše, piny pochádzajúce z overeného zdroja si používatelia ukladajú častejšie. To vedie k väčšiemu počtu interakcií, zobrazení a v neposlednom rade aj konverzií.

Získať overený profil na Pintereste môžete nielen ak ste celebrita alebo máte značku, ale aj v prípade, ak vlastníte e-shop. Po schválení vašej žiadosti získate červený alebo modrý znak, čo prináša vašej značke množstvo ďalších výhod.

Overený profil na Pintereste. Značka Deni Minar

Overený profil na Pintereste, značka Deni Minar

Overený profil na Pintereste s červeným znakom

Ak ste autor, známa osobnosť alebo vlastníte značku, aj vy môžete získať červený znak. Aby ste si mohli požiadať o overenie profilu, uistite sa, že máte firemný účet na Pintereste. Ďalším dôležitým krokom je nárokovať si vašu webstránku. Túto možnosť nájdete vo vašich nastaveniach. Následne si budete môcť požiadať o overenie vášho profilu. Dbajte na to, aby ste mali v profile vyplnené všetky vaše údaje.

Nárokovanie webovej lokality na Pintereste

Nárokovanie webovej lokality v nastaveniach profilu na Pintereste

Nárokovaná webstránka na Pintereste

Správa, ktorá sa zobrazí po úspešnom nárokovaní webovej lokality

Po nárokovaní vášho webu si môžete požiadať o overenie vášho účtu. Odpoveď, či bol váš profil overený, by ste mali dostať do 24 hodín.

Ak by ste mali s nastaveniami vášho pinterestového účtu problém, vieme vám s nimi pomôcť. Skontrolujeme nielen vaše nastavenia, ale dostanete od nás aj ďalšie personalizované odporúčania, ako váš účet optimalizovať pre vaše ciele. V prípade záujmu vám pripravíme aj návrhy na vylepšenie webu pre lepšiu kompatibilitu s Pinterestom. Viac o tejto službe sa dozviete tu.

Overený profil na Pintereste s modrým znakom

Získať overený profil môžete aj v prípade, ak vlastníte online obchod. Pinterestu záleží na tom, aby mali používatelia dobré skúsenosti s nákupom produktov, ktoré tam našli. Spustil preto program overených obchodníkov (Verified Merchant Program), ktorý pomáha ľuďom na Pintereste objavovať dôveryhodné značky a nakupovať od nich. Po schválení vašej žiadosti získate modrý znak, ktorý sa bude zobrazovať vo vašom profile a pri vašich produktoch. Overený profil na Pintereste nielen pôsobí dôveryhodne, ale prináša aj ďalšie výhody:

📌 Produktové piny od overených obchodníkov sa môžu organicky zobrazovať ľuďom, ktorí na Pintereste hľadajú produkty a nakupujú.

📌 Vo vašom profile sa začne zobrazovať karta Obchod, vďaka ktorej budú mať používatelia na Pintereste lepší prehľad o tom, čo predávate.

📌 Informácie o cene a dostupnosti na všetkých vašich produktových pinoch.

📌 Možnosť pridania detailov obchodníka vo vašom profile a platbu priamo v aplikácii Pinterestu pre vašich zákazníkov. Viac o týchto nových funkciách sa dozviete v tomto článku.

Overený profil na Pintereste. Značka Free People

Overený obchodník na Pintereste. Značka Free People

Produktový pin overeného obchodníka na Pintereste s informáciami o cene a dostupnosti produktu

Produktový pin overeného obchodníka s informáciami o cene a dostupnosti produktu

Ako získať znak overenia pre váš internetový obchod na Pintereste

Na to, aby ste sa stali overeným obchodníkom, musíte mať aktívny katalóg na Pintereste, nainštalovanú značku a spĺňať usmernenia pre obchodníkov. Program overených obchodníkov je momentálne dostupný v týchto krajinách.

Usmernenia pre obchodníkov

Aby ste získali overený profil na Pintereste a mohli využívať všetky jeho výhody, váš obchod musí spĺňať usmernenia pre obchodníkov. Toto sú niektoré z nich:

📌 Vo vašom obchode by ste mali uvádzať presné informácie o cenách a dostupnosti produktov.

📌 Mať vysokokvalitnú webovú lokalitu a stránky produktov (kvalitné, originálne fotografie, opisy produktov bez gramatických chýb).

📌 Mať jasné podmienky vrátenia tovaru, dopravy tovaru, času doručenia.

Overený obchodník na Pintereste s modrým znakom.

Overený obchodník s modrým znakom. Značka Hejhej Mats

Aktivujte si katalóg

Ak chcete, aby sa pri vašich produktových pinoch zobrazovali aktuálne informácie vrátane ceny, dostupnosti či hodnotení produktu, je potrebné mať aktívny produktový katalóg na Pintereste. Informácie sa synchronizujú s metadátami na vašom webe a po každej zmene sa aktualizujú. Viac informácií o tom, ako si nahrať produktový katalóg nájdete tu. Katalóg je možné nahrať manuálne alebo využiť integrácie, ktoré vám pomôžu naformátovať vaše produkty tak, aby ich bolo možné zverejniť na Pintereste. 

Nainštalujte si značku Pinterestu

Značka Pinterestu (Pinterest Tag) je kód, ktorý vám umožňuje sledovať aktivitu návštevníkov z Pinterestu na vašom webe a merať konverzie. Je nevyhnutná pre meranie výkonu vašich kampaní a tu je návod, ako si ju nainštalovať.

Overený profil na Pintereste znamená viac interakcií s vaším obsahom

Používatelia si častejšie ukladajú piny, ktoré pochádzajú z dôveryhodného zdroja. Opakované ukladanie vašich pinov na nástenky používateľov Pinterestu vám dopomôže k zvýšeniu povedomia o vašej značke. 

Získať overený profil nebude možné pre všetky účty a typy podnikania. Existujú však aj iné možnosti, ako optimalizovať váš pinterestový profil pre vaše ciele. Vďaka správne nastavenej obsahovej stratégii sa k vašej značke dostane vaše cieľové publikum. Radi pre vás pripravíme odporúčania na druhy obsahu, ktoré budú pre vašu firmu fungovať. Viac o tejto službe sa dočítate tu.

Našim klientom pomáhame nielen s nastavením a optimalizáciou účtu, ale aj so získaním overeného profilu. Ak by ste medzi nich chceli patriť, na základe vašich individuálnych potrieb vám vieme vám vyskladať balíček služieb presne pre vás.

Chcete sa nás niečo opýtať? Napíšte nám sem alebo na náš Instagram.

Prajeme veľa úspechov na Pintereste! 🙂

Previous
Previous

Nápadové piny: Publikujte váš videoobsah aj na Pintereste

Next
Next

Čo je Pinterest? Pinterest pre firmy aj pre vlastné projekty