Pinterest predpovedá budúcnosť a prináša zoznam trendov na rok 2022

Pinterest je platforma, kde ľudia plánujú budúcnosť, nový projekt či životné udalosti. Práve preto má k dispozícii množstvo hodnotných dát, na základe ktorých každoročne vydáva predikciu trendov, ktoré budú v danom roku populárne.  Až 8 z 10 trendov, ktoré Pinterest predpovedal v roku 2020 na rok 2021, sa vyplnili.

Keďže je to vyhľadávacia platforma a nie sociálna sieť, trendy na Pintereste sa v porovnaní s inými platformami šíria rýchlejšie (o 56 %) a trvajú dlhšie (o 21 %). Možno ste na internete zachytili trend pečených cestovín s fetou. Zatiaľ čo na sociálnych sieťach už po ňom nie je ani stopy, ľudia si recepty na tieto cestoviny do dnešného dňa chodia hľadať na Pinterest.

Dôležitý je aj fakt, že trendy sa odrazia na viacerých kategóriách, čo môžete ako značka využiť. Napríklad v roku 2021 ľudia hľadali inšpiráciu na domáci filmový večer a s tým súviseli aj vyhľadávania na bytové dekorácie, outfity či recepty na občerstvenie k filmu.

Pinterest vydal predikciu 35 globálnych trendov na rok 2022, ktoré sa budú šíriť naprieč viacerými kategóriami a publikami. Nech sa páči, rýchly náhľad do budúcnosti v ktorom sa pozrieme na to, čo budú s najväčšou pravdepodobnosťou používatelia v roku 2022 vyhľadávať. 

Altbashes. Bude sa oslavovať to, čo sa doteraz neoslavovalo.

Ťažký rozchod? To treba osláviť. Rozvod? Napečme na počesť tejto udalosti tortu. Deti odchádzajú z domu? Búchame šampanské. Ľudia budú vyhľadávať spôsoby, ako osláviť aj tie menej príjemné životné udalosti. Budú sa oslavovať nielen narodeniny, adopcie či sťahovanie, ale aj rozchody a rozvody.

 📌 Ak pečiete, môžete začať ponúkať rozchodové torty.

 📌 Ak ste travel blogger alebo cestovná kancelária, skúste pripraviť tipy na sólo cestovanie.

 📌 Ak tvoríte oznámenia a gratulačné pohľadnice, nebojte sa byť originálni. Oslavovať sa môžu každodenné víťazstvá ale aj prehry. Môžete pripraviť pozvánky na rozchodové párty či gratulácie k rozvodu, sťahovaniu či adopcii domáceho miláčika. 

 📌 Ak máte e-shop, môžete pridať do ponuky vtipné darčeky pre čerstvo rozvedených, ktoré rozveselia. 

Rastlinný dizajn

Živé rastliny sa dostávajú čím viac do popredia nielen v podobe domových rastlín, ale rovno celých plôch v interiéroch. Mileniáli sa tejto úlohy naplno zhostili a chcú si priniesť kúsok prírody rovno do svojich príbytkov. Živé steny či vertikálne záhrady budú trendy nielen v obývačkách, ale aj spálňach či kanceláriách.

 📌 Ak organizujete podujatia, svadby či oslavy, inšpirujte sa a vneste do nich kúsok prírody.

 📌 Ak ponúkate bytové doplnky či rastliny, môžete zdieľať tipy ako sa o ne starať, ako priniesť viac zelene do interiérov alebo návody na výrobu živej steny.

Ženské zdravie a vedomá menštruácia

Rok 2022 bude aj o self-care a o vzdelávaní v oblasti ženského zdravia. Témy ako cyklickosť, menštruácia či menštruačné pomôcky budú na vzostupe aj tento rok.

 📌Ak máte značku zameranú na ženské publikum, možete edukovať o tom, ktoré potraviny sú vhodné v danej fáze cyklu, aké vitamíny a doplnky stravy prispievajú k hormonálnej rovnováhe alebo aké sú novinky v oblasti menštruačných pomôcok. 

📌Ak sa venujete cvičeniu, skúste vytvoriť obsah zameraný na rôzne druhy cvičenia podľa konkrétnej fázy cyklu.

Lounge-erie alebo luxus na doma

V roku 2022 sa očakáva zvýšený záujem o luxusné domáce oblečenie. Budú sa vyhľadávať hodvábne a saténové nočné košele, pyžamá, spodné prádlo či župany. Používatelia sú už pravdepodobne unavení z vyťahaných pyžám a chcú sa cítiť luxusne aj keď sa momentálne nikam nechystajú.

 📌 Ak máte módnu značku, môžete dať do popredia oblečenie a doplnky z luxusných materiálov ako napríklad pravý hodváb.

 📌 Ak predávate doplnky do bytu, skúste medzi ne zaradiť aj hodvábne obliečky či prikrývky.

Be jeweled – ošperkujte sa od hlavy až po päty

Minimalistické šperky idú do úzadia. Tento rok bude kreatívny a hravý! Ozdobovať a trblietať sa bude celé telo, od tváre, cez zuby, vlasy, uši až po nechty na rukách a na nohách.

 📌 Ak je vašou vášňou make-up či krásna manikúra, skúste pripraviť tutoriály a inšpiráciu pre zákazníkov a ukážte im, ako sa dajú použiť štrasové kamienky.

 📌 Ak ste módna značka, môžete zákazníkov inšpirovať, ako sa dajú doplnky kombinovať.

Pearlcore – perly

Perly aj tento rok zostávajú v móde a využívať sa budú nielen ako dámske a pánske módne doplnky, ale aj v svadobných výzdobách či na tortách. 

 📌 Ak máte DIY blog, môžete vytvoriť pár návodov, ako si perlami vylepšiť oblečenie či doplnky.

 📌 Ak máte módnu značku, skúste inšpirovať zákazníkov, ako perly kombinovať.

 📌 Ak organizujete podujatia, môžete sa podeliť s tipmi na perlové dekorácie.

 📌Ak predávate bytové doplnky, vaše publikum potešia tipy ako priniesť do bytu či domu viac luxusu v podobe perlových rámov na obrazy či podnosov.

Higher frequency – vyššie vibrácie

Témy ako duchovné prebudenie, zvýšenie vibrácií či ochrana energie si získavajú čoraz väčšiu popularitu. Publikum, ktoré takýto obsah vyhľadáva, potešia:

📌 Tipy ako si zútulniť domov spirituálnymi doplnkami, ako sú kryštály a minerály, sviečky, esenciálne oleje či tarotové karty.

📌 Ak predávate potraviny, skúste opísať pozitívne účinky potravín, ktoré sa dajú využiť pri duchovnej praxi (napríklad ceremoniálne kakao či rôzne čaje a nápoje). 

Night moves alebo nočné dobrodružstvá

V roku 2022 sa tie najsilnejšie momenty budú diať až po zotmení. Ľudia budú hľadať nielen tipy na exkurzie do prírody, ale aj objavovať nové miesta s prekrásnou nočnou panorámou.

 📌 Ak máte cestovateľský blog alebo cestovnú kanceláriu, môžete pripraviť obsah s tipmi na nočné výlety do miest alebo prírody s krásnou nočnou scenériou.

 📌 Ak sa venujete technológiám, tipy ako zachytiť nočnú panorámu telefónom alebo fotoaparátom budú pre vaše publikum určite užitočné.

Flexercise – ľahké cvičenie na každý deň

Cvičenie neznamená len tréning na maratón či posilňovňu. Tento rok sa bude vyzdvihovať pozitívny vplyv menej namáhavého cvičenia, ktoré môžete s ľahkosťou zaradiť do vášho každodenného života. Prechádzky v prírode, strečing v posteli či obyčajné tancovanie v izbe, ktoré vás nabije pozitívnou energiou. 

 📌 Ak sa venujete cvičeniu alebo predávate cvičebné pomôcky, skúste pridať tipy na menej náročné cvičenie pre každého alebo strečingové cvičenia na podložke či na posteli.

📌 Ak predávate oblečenie a doplnky, môžete upriamiť pozornosť vašich zákazníkov na produkty, ktoré môže používať na ľahké cvičenie naozaj každý – od tanečných topánok až po pohodlné oblečenie na prechádzky.

Don't quit your yay job – z hobby podnikanie

Aj v roku sa 2022 budú hľadať spôsoby, ako premeniť svoje záľuby na prosperujúce podnikanie. Tento rok budú ľudia vyhľadávať ešte špecifickejšie – nápady na podnikanie s umelými riasami, umením, nehnuteľnosťami či prenajímaním priestorov.
📌 Ak sa venujete financiám, môžete zdieľať tipy na šetrenie, účtovnícky softvér či metódy, ako získať financovanie nového podnikania.

📌 Ak predávate nábytok alebo bytové doplnky, môžete pomôcť ľuďom zútulniť si kanceláriu.

📌 Ak sa venujete technológiám, zákazníkov potešia tipy na nové technologické vychytávky, ktoré im uľahčia život aj podnikanie.

Ak si chcete prezrieť aj ďalšie predpovedané trendy na rok 2022 od Pinterestu, kompletnú správu nájdete tu. Taktiež si ich môžete vyfiltrovať podľa kategórie a publika. Určite si v trandoch nájdete niečo, čo sa vám a vášmu podnikaniu bude hodiť.

To najdôležitejšie, čo by ste mali o trendoch na Pintereste vedieť

📌 Trendy na Pintereste môžu byť skvelým nástrojom pre tvorcov a marketérov. Viete z nich vyťažiť čo najviac, najmä ak tvoríte na Pintereste v angličtine. Ak chcete začať tvoriť na Pintereste a ešte ste sa nerozhodli, ktorý jazyk si vyberiete, v tomto článku nájdete odpoveď.

📌 Na Pinterest si ľudia chodia plánovať budúcnosť. Využite predpovede trendov a začnite s obsahovou stratégiou už teraz, aby ste z nich vyťažili maximum, keď sa naplno rozbehnú.

📌 Trendy na Pintereste sa šíria rýchlejšie a v porovnaní s inými platformami majú aj dlhšiu životnosť.

📌 Trendy sa premietnu do viacerých kategórií a sú veľmi dobre predvídateľné. Až 8 z 10 predpovedaných trendov sa v roku 2021 vyplnilo.

📌 Predpokladáme, že v slovenskom kontexte sa trendy na Pintereste neprejavia naplno, keďže slovenského obsahu je na Pintereste ešte stále málo. Na platforme, kde je necelých milión používateľov mesačne a takmer žiadna konkurencia, je to zároveň veľkou výhodou. Stačí pridávať pravidelný hodnotný obsah, atraktívne vizuály a optimalizované texty a váš obsah si určite nájde nadšené publikum.

Využite trendy, ale aj celoročne vyhľadávaný obsah

Veríme, že vám článok priniesol dávku inšpirácie a pomôže vám v tvorbe obsahu nielen na Pintereste. Už teraz sme zvedaví, čo pekné sa vám podarí vymyslieť! 🙂

Pinterest trendy sú iba jednou z možností, ktorá vám môže pomôcť váš Pinterest rozbehnúť. Ak budete tvoriť vyhľadávaný obsah, ktorý je populárny celosvetovo a dlhodobo, určite si vaša tvorba a produkty nájdu svoje publikum. Prečítajte si naše blogy, ktoré vás navedú na ten správny smer.

Ak ste začínajúci tvorca alebo značka, napíšte nám a radi vám poradíme, či bude mať pre vás táto inšpiratívna platforma význam a či sa vám oplatí do nej investovať čas a finančné prostriedky. 

Ak by ste chceli z tejto platformy vyťažiť maximum, ale vaše časové kapacity vám na to nestačia, vieme vám pomôcť aj so založením, auditom či správou účtu.

Držíme palce! 🙂

Previous
Previous

Pinterest pre blogerov: Ako zvýšiť návštevnosť vášho blogu pomocou Pinterestu

Next
Next

V akom jazyku tvoriť obsah na Pinterest?