Prerábka interiéru: naplánujte si ju s Pinterestom

Čaká na vás prerábka interiéru a neviete, kde začať? No predsa na Pintereste :). V spolupráci s naším klientom Kuchyne Valent sme pre vás pripravili článok, v ktorom nájdete nielen tipy na lokálny interiérový dizajn, ale dozviete sa aj, ako sa pri budovaní vášho vysnívaného bývania dá využiť Pinterest.

Čo je Pinterest a prečo je to výborný nástroj pri plánovaní prerábky interiéru?

Pinterest je vizuálny vyhľadávací nástroj a najmä nekonečný zdroj inšpirácie – či už plánujete nový projekt, prerábku kuchyne, kúpeľne či celého bytu. Nájdete tam asi naozaj všetko. Okrem toho je to skvelý spôsob, ako mať všetky predstavy o vašom vysnívanom bývaní na jednom mieste.

📌 Na Pintereste nájdete inšpiráciu na bývanie z celého sveta. Všetko od nových trendov až po nestarnúcu klasiku.

📌 Všetko, čo sa vám páči, si môžete uložiť do vlastnej verejnej alebo súkromnej nástenky a kedykoľvek sa k tomu vrátiť.

📌 Na základe toho, čo sa vám páči, vám Pinterest bude ponúkať podobný obsah. Objavíte tak množstvo novej inšpirácie, o ktorej ste ani nevedeli, že existuje.

📌 Na váš pinterestový účet si môžete ukladať inšpiráciu nielen z Pinterestu, ale zo všetkých internetových stránok. Takto budete mať všetky predstavy o vašom vysnívanom bývaní pekne na jednom mieste.

📌 Vaše nástenky s uloženými inšpiráciami môžete vytvárať a zdieľať aj s ďalšími ľuďmi – napríklad s vaším partnerom alebo s firmou, ktorá vám bude vyrábať nábytok na mieru. Stačí im udeliť prístup k vybraným nástenkám. Ukážeme vám, ako na to.

Vytvorte si účet na Pintereste

Na ukladanie inšpirácie nielen z Pinterestu, ale aj z akéhokoľvek iného webu, budete potrebovať osobný účet. Je bezplatný a jeho založenie je naozaj jednoduché. Stačí ísť na webovú stránku Pinterestu a zaregistrovať sa v okne, ktoré vám automaticky vyskočí na ploche. Najmenej času vám zaberie registrácia cez váš Google účet.

Vytvorenie osobného účtu na Pintereste

Vytvorenie osobného účtu na Pintereste

Vytvorenie prvej nástenky

Nástenky na Pintereste slúžia na to, aby ste si fotky a videá zorganizovali a tematicky uložili. Sú predovšetkým pre vás, aby ste sa rýchlo vedeli vrátiť k obsahu, ktorý sa vám páči. Nástenky si pomenujte tak, aby ste sa v nich vedeli rýchlo zorientovať. Jednu fotografiu alebo video si môžete uložiť aj do viacerých násteniek. 

Príspevky na Pintereste sa nazývajú piny. Keď si pin, ktorý sa vám páči, rozkliknete, ponúkne vám možnosť uložiť si ho do existujúcej nástenky alebo si vytvoriť novú nástenku.

Vytvorenie nástenky na Pintereste

Vytvorenie novej nástenky na Pintereste

Vytvorenie novej nástenky na Pintereste.

Vytvorenie novej nástenky na Pintereste

Zdieľanie vybraných násteniek

Vaše nástenky môžete zdieľať napríklad aj s vaším partnerom alebo partnerkou a spoločne zbierať nápady a ukladať inšpiráciu. Všetci, koho do násteniek pozvete, ich budú môcť vidieť, komentovať a prispievať do nich. Pri vytváraní nástenky stačí zadať ich e-mail alebo prihlasovacie meno na Pintereste a máte krásnu spoločnú aktivitu.

Vo vašom profile kliknite na uložené nástenky. Nástenku si rozkliknite a hneď pod jej názvom nájdete ikonu s pluskom, vďaka ktorej si môžete pozvať na spoluprácu ďalších ľudí.

Pozvanie spolupracovníkov do nástenky na Pinterest

Pozvanie spolupracovníkov do nástenky na Pinterest

Pozvanie spolupracovníkov do nástenky na Pinterest

Pozvanie spolupracovníkov do nástenky na Pinterest

Aké nástenky by sa vám pri prerábke interiéru mohli hodiť?

Akú máte predstavu, napríklad, o vašej budúcej kuchyni? Aký štýl sa vám páči? Moderné minimalistické kuchyne s hladkými povrchmi, škandinávsky či provensálsky štýl?

Prerábka interiéru - príklad násteniek

Prerábka interiéru: inšpirácia na nástenky

Využitie priestorov, ktoré máte k dispozícii

Aký tvar má vaša kuchyňa? Je prepojená s obývačkou? Kuchyňa s ostrovčekom? Hľadáte zaujímavé riešenia pre malé priestory? Určite ich nájdete aj na Pintereste. Nezabudnite si ich uložiť, aby ste sa k nim mohli kedykoľvek vrátiť.

Prerábka interiéru: inšpirácia na nástenky

Prerábka interiéru: inšpirácia na nástenky

Detaily, na ktorých vám záleží

Aj malé detaily, ako napríklad farba kuchynských úchytiek, vedia dodať kuchyni osobitý šmrnc. Na Pintereste nájdete aj praktické riešenia úložných priestorov či rôzne ďalšie vychytávky.

Prerábka interiéru: inšpirácia na nástenky

Prerábka interiéru: inšpirácia na nástenky

Pre ešte viac inšpirácie skúste vyhľadávanie v angličtine

Obsahu na Pintereste v slovenčine až tak veľa nenájdete. Oveľa viac výsledkov vám stránka ponúkne, ak budete vyhľadávať v angličtine, ale vyskúšať môžete aj iný svetový jazyk. 

V cudzom jazyku nemusíte byť profík. Ak hľadáte niečo konkrétne, môžete využiť aj dostupný online prekladač. Navyše, pri vyhľadávaní vám bude Pinterest sám ponúkať a dopisovať podobné vyhľadávané výrazy. Názvy násteniek si samozrejme môžete nechať v slovenčine, sú pre vás a je dôležité, aby ste sa v nich vyznali najmä vy. :)

Zbierať môžete nápady z celého internetu, nielen z Pinterestu

Vedeli ste, že ukladať fotografie a videá na váš Pinterest môžete aj z iných webových stránok okrem Pinterestu? Ak teda nájdete hocijaký obrázok na internete, môžete si ho uložiť do vašich pinterestových násteniek a mať ho vždy poruke. Stačí si do vášho prehliadača nainštalovať rozšírenie od Pinterestu. V tomto článku nájdete podrobnejší postup.

Tlačidlo Uložiť na Pinterest na webe

Tlačidlo Uložiť na Pinterest na webe

Od inšpirácie až k vášmu novému bývaniu

Vďaka uloženému obsahu na Pintereste budete mať jasnejšiu predstavu o tom, ako by mali vaše priestory či nábytok vyzerať. 

Výborné tipy na kuchynský interiérový dizajn ale aj ako zariadiť byt nájdete na pinterestovom účte Kuchyne Valent.

Tip na interiérový dizajn od pinterestového účtu Kuchyne Valent.

Tipy na interiérový dizajn od pinterestového účtu Kuchyne Valent

A nielen to, rodinné štúdio Kuchyne Valent vám dokonca pomôže vaše vysnívané bývanie zhmotniť do reality. Na základe vašich predstáv vám pripravia nielen návrh, ale aj vyhotovia a namontujú celý nábytok na mieru. 

Prajeme veľa šťastia pri budovaní vášho nového domova. :)

Previous
Previous

Pinterest trendy 2023: Tipy ako ich využiť pre podnikanie

Next
Next

Ako si slovenská ilustrátorka vybudovala povedomie po celom svete vďaka Pinterestu (prípadová štúdia)