Pinterest trendy 2023: Tipy ako ich využiť pre podnikanie

Pinterest každoročne vydáva predikciu toho, čo bude na ďalší rok populárne. Pinterest trendy 2023 sú opäť tu a s nimi 27 nových trendov pre rôzne odvetvia, od módy cez interiérový dizajn až po jedlo. Rozhodli sme sa pre vás zhrnúť nielen to, čo budú ľudia vyhľadávať, ale aj to, ako môžete trendy využiť pre vaše podnikanie. 

Čo sú Pinterest trendy 2023?

Pinterest trendy 2023 sú výsledkom dôkladnej analýzy dát, ktoré Pinterestu rozhodne nechýbajú. Je to preto, že na Pinterest chodia ľudia plánovať aj niekoľko mesiacov dopredu. 

Pinterest trendy sú:

📌 Celosvetové: Analyzujú sa vyhľadávania v angličtine a z celého sveta.

📌 Vysoko pravdepodobné: Už tretí rok po sebe sa 8 z 10 predikcií Pinterestu vyplnilo. Pozrite si Pinterest trendy z roku 2022 a posúďte sami.

📌 Dlhotrvajúce: Trendy na Pintereste trvajú o 20 % dlhšie ako inde na internete.

Ako môžu slovenské značky využiť Pinterest trendy 2023 v praxi?

  • Inšpirácia na obsah na Pinterest, sociálne siete alebo váš blog

  • Tipy na konkrétne kľúčové slová, pokiaľ pridávate obsah na Pinterest v angličtine

  • Inšpirácia na nové produkty, farebné kombinácie či materiály 

Predstavujeme vám výber 11 trendov spolu s praktickými tipmi od Soapboxu:


Svadba v znamení Terracotta — Rust married

Tóny terakotovej a medenej budú kraľovať svadbám v roku 2023. Výzdoba, šaty pre družičky, doplnky, svadobné pozvánky a všetko, čo k svadbám patrí.

📌 Ak sa venujete svadobným výzdobám, pridajte kvety a výzdobu v týchto odtieňoch do vašej ponuky a nezabudnite ju ukázať vašim sledovateľom na sociálnych sieťach.

📌 Ak predávate dámske šaty, kravaty alebo doplnky pre svadobných hostí, ako šperky či spony do vlasov, pridajte do ponuky aj túto farbu.

Tento trend sa dá perfektne využiť, ak pracujete aj v týchto oblastiach:

📌 Gastro (zákusky, torty)
📌 Krása (líčenie, manikúra, účesy atď.)
📌 Grafický dizajn (pozvánky, svadobné knihy či iné svadobné tlačoviny)

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Rust married.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Superpotraviny z oceánu — Vitamin seaweed

Nový trend vo výžive a superpotravinách prevezmú minerály a potraviny z oceánu. Nori riasy, chlorofyl či spirulina sú obrovským zdrojom telu prospešných látok a pomaly sa dostávajú aj do nášho jedálnička. 

Ak sa venujete výžive, zdravému stravovaniu, máte blog s receptami či obchod so zdravými potravinami: 

📌 Pripravte si obsah (blogy, posty, videá na sociálne siete atď.) zameraný na benefity týchto superpotravín.

📌 Ukážte, aké recepty sa z týchto potravín dajú pripraviť: nápoje, smoothies, snacky, polievky či hlavné chody. 

📌 Recepty sú mimoriadne vyhľadávaný obsah aj na slovenskom Pintereste a bola by škoda ho nevyužiť, najmä keď je za tvorbou receptov toľko úsilia. Videoobsah môžete pridať ako video piny a ak recepty postujete aj na blog, pridajte na váš Pinterest aj niekoľko blogových statických pinov. Nezabudnite na kľúčové slová, bez nich by to na Pintereste nefungovalo :) 

Toto sú príklady celoročne najvyhľadávanejších receptov: 

📌 zdravé recepty
📌 rýchle recepty na obed
📌 recepty na zdravé večere
📌 jednoduché recepty
📌 recepty na polievky
📌 rýchle recepty

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Vitamin seaweed.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Jedlé poľné kvety – Wildflours

Aj pečenie môže byť umenie. Určite poznáte niekoho, koho torty či zákusky nielen fantasticky chutia, ale aj vyzerajú ako kúsok umenia. A kde inde hľadať inšpiráciu na takéto jedlé umenie ako v prírode (a na Pintereste😉): jedlé kvety, levanduľové torty či muffiny v tvare kvetov. Až je škoda do nich zahryznúť.

📌 Ak predávate pomôcky na pečenie, môžete vytvoriť videonávod, ako si pomocou nich vyčarovať napríklad výzdobu na muffiny vo forme púpavy. 

📌 Ak vlastníte reštauráciu, pečiete torty alebo zákusky, vyzdobte ich jedlými poľnými kvetmi alebo sa pri zdobení nechajte inšpirovať Pinterestom.

📌 Ak máte foodblog, môžete napísať článok, aké jedlé kvety sú vhodné do výzdoby na pečenie, ktoré sa dajú jesť a kde ich zohnať. 

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Wildflours.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Späť k základnému cvičeniu – Primal movements

Dlhé hodiny za počítačom, nesprávne sedenie, smartfóny. Skôr či neskôr začneme pociťovať následky, pokiaľ si nedáme záležať na správnom držaní tela. Jednoduché strečingové cvičenia, ktoré sa dajú jednoducho zacvičiť aj počas pracovnej prestávky – to budú ľudia v roku 2023 vyhľadávať.

📌 Ak ste tréner/ka, fyzioterapeut/ka či vlastníte gym, pripravte si obsah zameraný na jednoduché strečingové cvičenia, ktoré uľavia od bolesti krku či chrbta. 

📌 Správne prevedenie cvikov môžete nahrať ako YouTube video, ktoré zároveň pridáte ako samostatný článok na blogu. Video môžete zostrihať na kratšie časti a publikovať ako Instagram a Facebook reels.

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Primal movements.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Domáce vlasové SPA – Crown care

Čistenie pokožky hlavy, masáže, olejové kúry či viackrokové rutiny pre krásnu a zdravú hrivu. Starostlivosť o pokožku hlavy sa stane nenahraditeľnou súčasťou našej self-care.  

📌 Ak máte kaderníctvo, e-shop s kozmetikou, či ponúkate trichologické vyšetrenia, môžete do ponuky pridať nové produkty zamerané na starostlivosť o vlasovú pokožku.

📌 Ktoré produkty podporujú rast vlasov? Ako by mala vyzerať vlasová rutina pre suché vlasy či problematickú pokožku? Ako si pripraviť vlasový zábal? Návody a tipy, ako si vytvoriť domáce SPA pomocou vašich produktov či ingrediencií sa budú tešiť mimoriadnej obľube.

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Crown care.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Terapia umením – Now processing

Téma duševného zdravia bude populárna aj v roku 2023. Do popredia sa dostanú nové, kreatívnejšie alternatívy ku klasickej terapii – journaling, hudba, tanec či expresívne umenie. Pripravte si obsah, DIY návody či kurzy, vďaka ktorým vyzdvihnete pozitívne účinky umenia na duševné zdravie. Môže sa hodiť pre:

📌 E-shopy s umeleckými či kutilskými potrebami
📌 Lektorov hudby, tanca
📌 Umelecké školy

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Now processing.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Čerstvé mamičky – The fourth trimester

Skupiny ľudí, ktoré chodia hľadať inšpiráciu a odpovede na ich otázky sú naozaj rôzne. Patria medzi nich aj čerstvé mamičky, ktoré hľadajú tipy na produkty, jedlo či starostlivosť po pôrode.

📌 Ak máte e-shop a vaša cieľová skupina sú mamičky, môžete pre nich vymyslieť špeciálne balíčky, v ktorých nájdu všetko potrebné nielen do pôrodnice, ale aj na príjemnejšie prežitie prvých týždňov po pôrode. Balíčkom potom vytvorte zaujímavý a interaktívny obsah.

📌 Budúce mamičky môžete potešiť obsahom vo forme videa na sociálnych sieťach či blogového článku. Môžete pridať vaše overené tipy na produkty, oblečenie či jedlo na podporu dojčenia.

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend The fourth trimester.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Predsieň na výslní – Home front

Inšpirácia na bývanie, prerábky či interiérový dizajn je na Pintereste (aj na tom slovenskom) veľmi populárna. V roku 2023 bude vyhľadávaná najmä inšpirácia a cenovo dostupné nápady na prerábky vstupných hál, predsiení či vchodových dverí. Nech má návšteva čo najlepší prvý dojem.

📌 Ak máte e-shop alebo blog zameraný na kutilov, pripraviť môžete návody na dekorácie na dvere alebo do predsiení.

📌 Ak máte e-shop s nábytkom alebo bytovými doplnkami, inšpirácie ako vdýchnuť dušu do vchodu domu sú určite vítané.

📌 Ak máte záhradníctvo, podeliť sa môžete o tipy na rastliny, ktoré sa hodia do týchto miestností, a na starostlivosť o ne. 

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Home front.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Odvážne vlasy – Gemini Hair

Tento trend bude pre všetkých, ktorí sa chcú odlíšiť od ostatných. Kraľovať budú netradičné odtiene ako pastelová modrá, ružová či fialová. Ak sa neviete rozhodnúť pre jednu farbu, nevadí – dvojfarebné vlasy budú v opäť v kurze. 

Ak máte kaderníctvo alebo e-shop s vlasovými produktmi:

📌 Pripravte tipy na produkty či nové značky venované dosiahnutiu menej tradičných odtieňov vlasov doma alebo v profesionálnych salónoch.

📌 Veľmi zaujímavé sú aj vlasové premeny, pred a po zábery vo forme videí.

📌 Pre vaše publikum môžete pripraviť aj návody na starostlivosť o farbené pastelové vlasy.

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Gemini hair.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Ekologickejší domov – Rainscapes

Bývanie, ktoré je nielen krásne, ale aj čo najšetrnejšie zaobchádza s vodou. Téma zodpovedného využívania zdrojov naďalej ostáva populárna a premietne sa aj do vyhľadávania konkrétnych tipov, návodov a produktov – ako znova využívať dažďovú vodu, riešenia pre šetrenie vody v záhradách či tipy na rastliny, ktoré nie sú náročné na vodu. Tento populárny obsah môžete využiť ak:

📌 Máte záhradníctvo

📌 Venujete sa záhradnému dizajnu alebo vlastníte záhradné štúdio

📌 Máte e-shop a predávate produkty či pomôcky do záhrady

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Rainscapes.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke.


Éterická móda – Airy styles

Pohodlné domáce outfity vymeníme za éterické, romantické alebo trblietavé kúsky z čipky či tylu. Nielen pre ženy a nielen tradičné ženské odevy ako šaty či sukne – experimentovať budeme napríklad s polopriehľadnými nohavicami či s pánskymi volánovými košeľami. 

📌 Ak máte vlastnú značku, do ponuky môžete pridať nové materiály či detaily z týchto materiálov.

📌 Ak ste módny stylista/módna stylistka, vašich sledovateľov určite potešia tipy, ako kombinovať extravagantnejšie kúsky alebo pre aké typy postáv sú vhodné.

📌 Ak vás a vaše publikum baví móda, môžete ich prekvapiť inšpiráciami na outfity na rôzne príležitosti. 

Pinterest trendy 2023. Grafika pre trend Airy styles.

Viac inšpirácie pre tento trend nájdete v tejto nástenke. 

S trendmi budete o krok vpred

Veríme, že ste v predikciách našli niečo, čo sa vám bude hodiť či už pre vaše podnikanie, alebo tvorbu na sociálne siete alebo blog. Ak vás trendy zaujali, môžete si prezrieť aj kompletnú predikciu všetkých 27 trendov na rok 2023 od Pinterestu.

Potrebovali by ste poradiť s obsahom na Pinterest alebo Instagram? Pomôžeme vám s vypracovaním obsahovej stratégie na mieru pre vašu značku. Vďaka nej budete nielen vedieť, aký obsah pridávať, ale vybavíme vás aj personalizovanými grafickými šablónami, s ktorými zvládnete tvorbu obsahu aj sami. Viac o našich službách sa dozviete tu alebo nám napíšte a pripravíme vám balíček na mieru podľa toho, čo potrebujete. 

Držíme palce a prajeme veľa úspechov vašej značke! 

Next
Next

Prerábka interiéru: naplánujte si ju s Pinterestom